Standard Class Meeting Time Blocks - Fall and Spring

Contact Time:

- Lecture/Seminar = 750 contact minutes per credit hour
- Lab = 1500 contact minutes per credit hour
- Lecture/Lab (LLB) = depends on how the syllabus defines the lecture and lab components of the course
- PE Activity = 1500 contact minutes per credit hour

3-Credit Lecture or Seminar Hours

MWF-3 Times a week (55 mins)	MW – Twice a week (85 mins)	TR – Twice a week (85 mins)	MW or TR Twice a week evening (85 mins)	Once a week evenings (165 mins)
8:15 AM-9:10 AM	8:15 AM-9:40 AM	8:15 AM-9:40 AM	5:10 PM-6:35 PM	5:10 PM-7:55 PM
9:20 AM-10:15 AM	9:50 AM-11:15 AM	9:50 AM-11:15 AM	6:45 PM-8:10 PM	5:30 PM- 8:15 PM
10:25 AM-11:20 AM	11:30 AM-12:55 PM	11:25 AM-12:50 PM		6:15 PM-9:00 PM
11:30 AM-12:25 PM	1:05 PM-2:30 PM	12:50 PM-2:00 PM		6:45 PM-9:30 PM
		COMMON HOUR		
1:05 PM-2:00 PM	2:40 PM-4:05 PM	2:00 PM-3:25 PM		·
2:10 PM-3:05 PM	4:15 PM-5:40 PM	3:35 PM-5:00 PM		
3:15 PM-4:10 PM				

First-Year Experience (FYE) and FYE 102 Linked Courses

TR – Twice a week	WF – Twice a week
11:25 AM-1250PM	11:30AM-12:55PM

Undergraduate Studio Arts (ARTS) Courses

,	
MW or TR – Twice a week	
9:25 AM-11:15AM	

Once per week/daytime: Courses that meet once per week during the day (before evening time blocks), must begin during one of the approved Start time blocks for the Twice a week section (e.g. Thursday only class must begin at one of the TR start times), and must meet the required contact hours. Once a week courses must meet for a minimum of 165 minutes per class sessions (standard 3-credit lecture or seminar).

Lab Time Blocks

8:00 AM-10:00 AM	120 MINS	LECTURE/LAB (LLB)
8:30 AM-10:20 AM	110 MINS	LECTURE/LAB (LLB)
10:30 AM-12:20 PM	110 MINS	LECTURE/LAB (LLB)
1:05 PM-2:55 PM	110 MINS	MWF CS, MATH, CHEM
9:00 AM-11:50 AM	170 MINS	SCIENCE LABS
2:10 PM-5:00 PM	170 MINS	SCIENCE LABS

PE Time Blocks: 1500 contact minutes are required per 1-credit physical activity course. PE 228 Life Wellness and Health and PE 229 Military Fitness are scheduled as LLB courses.

MW – Twice a week (55 mins)	TR – Twice a week (55 mins)
8:15 AM-9:10 AM	8:15 AM-9:10 AM
9:20 AM-10:15 AM	9:50 AM-10:45 AM
10:25 AM-11:20 AM	2:00 PM-2:55 PM
11:30 AM-12:25 PM	3:35 PM-4:30 PM
1:05 PM-2:00 PM	
2:10 PM-3:05 PM	
3:15 PM-4:10 PM	

Once per week 1-credit PE courses must meet for 110 minutes per week for the semester and must begin during one of the approved Start time blocks above.

Weekend Intensives (Graduate School Only)

Course meets over two weekends (3-credits)	Course meets Friday & Saturday (1-credit)
Friday, 5:00 PM-9:00 PM	Friday, 5:00 PM-9:00 PM
Saturday, 8:30 AM-5:30 PM	Saturday, 8:30 AM-5:30 PM
Sunday, 8:30 AM-2:30 PM	

Exceptions: some program courses, like nursing and doctoral of organizational leadership, may not fall within standard time blocks